.

.

translate

HOW TO ACTIVATE MULTIPLE SELECTION OF FILES,WITHOUT KEYS COMBINATIONS,IN WINDOWS VISTA AND SEVEN, ™

Cum activam selectarea multipla a fisierelor,fara combinatii de taste,in windows 7 si windows vistaDe fiecare data,in windows explorer,daca vrem sa selectam mai multe fisiere,suntem obligati sa tinem apasata tasta ctrl sau shift.
Dar,poate nu stiati ca,in windows 7 si vista,este posibila activarea acestei functii(selectare multipla),printr-o simpla modificare in optiunile folderelor.
In acest mod,vine adaugat un mic patrat inaintea fiecarui fisier,facilitand selectarea/deselectarea multipla.Aceasta modificare este valabila ptr orice fisier sau folder al sistemului.

Sa vedem cum vom face:
  1. Deschidem meniu start si in casuta de cautare scriem:optiuni folder
  2. Ne pozitionam pe tabul"vizualizare"si,dam scrol pana cand gasim functia incercuita in imaginea de mai jos si o selectam
In acest fel,se adauga o casuta, inaintea fiecarui element,dandu-ne posibiitatea sa le selectam sau deselectam,fara sa tinem apasata nici o tasta.
Pentru a dezactiva aceata functie,este necesar sa executam acelasi parcurs si sa deselectam casuta din dreptul ei.
(NOTA)Acest tutorial a fost testat pe windows 7 enterprise,dar este valabila si ptr celelalte versiuni de windows 7(respcetiv HOME PREMIUM,PROFESIONAL SI ULTIMATE)cat si ptr,windows vista.