.

.

translate

Cum resetam memoria RAM,in cazul cand pc-ul se blocheaza


Vi s-a intamplat vreodata sa restartati calculatorul,din cauza unor blocaje(freez-uri)ale sistemului operativ?daca raspunsul este "DA"atunci,cred ca sunteti de acord cu mine,ca este o situatie foarte enervanta,mai ales cand avem ceva de lucru la calculator.Aceasta situatie se creaza din mai multe motive,iar unul dintre ele este si subiectul tutorialului de azi si anume memoria RAM.
De obicei,memoria RAM incepe sa se epuizeze ,atunci cand avem foarte multe aplicatii instalate si,multe dintre ele pornesc odata cu sistemul de operare,fara ca noi sa stim acest lucru.Ce e de facut?..Sunt mai multe metode,pe care o sa le abordam pe rand,intr-un sir de tutoriale,dedicat memoriei ram.
In tutorialul de azi,va voi arata un truc simplu(dar eficient),prin care,cu un singur clic vom reseta memoria ram si vom mari eficacitatea calculatorului.


Da,ati citit bine,tentru a iesi din situatii neplacute,nu va mai fi nevoie sa inchidem sesiunea de windows,ci,doar dam click pe un colegament pe care il vom crea pe desktop.

  1. Cream o noua comanda rapida(shortcut) pe desktop:click dreapta > new > shortcut
  2. Introducem urmatoarea coloana:”%windir%\system32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks” (fara ghilimele) si schimbam ”%windir%” cu parcursul folderului winows(de obicei:C\WINDOWS)
  3. denumim shortcut-ul CURATARE MEMORIE sau ceva de genul acesta
  4. Si testam daca totul functioneaza(efectul il veti vedea doar daca memoria este epuizata si computerul da semne de
urmariti filmuletul ptr a vedea exact cum se face



No comments :

Post a Comment

Astept propunerile si comentariile voastre aici: