.

.

translate

HOW TO INSERT A WATERMARK (LOGO) IN A VIDEOCLIP ™



CUM SE PUNE UN WATERMARK (LOGO) PE UN VIDEOCLIP
Daca in tutorialul precedent,am aratat cum se imprima o subtitrare,in maniera definitiva,intr-un film,astazi vom vedea cum se pune un watermark(se mai numeste si logo)pe un clip video,folosind acelasi program,adica virtualdub.
Inainte de a incepe,trebuie sa explic(pentru cei ce nu stiu)ce este,la ce foloseste,si de ce?
....acest watermark.

Un watermark este un semn distinctiv, ce reprezinta un mod de protectie a documentelor,ce face imposibilă (sau cel puţin dificilă) duplicarea lor neautorizată sau falsificarea.Acest termen,de watermark,este folosit,nu numai in domeniul informaticii,ci si in alte domenii,precum:sistemul bancar,in televiziune si oriunde se lucreaza cu documente. Iniţial, procesul tehnologic se limita la aplicarea unei ştampile pe hârtia udă sau umedă, alterându-i acesteia densitatea şi textura (eng. water = apă / mark = semn), pentru ca mai apoi, dezvoltarea condiţiilor de tipărire să ducă la apariţia unor semne complexe ce implică elemente 3D sau care pot fi citite doar de către dispozitive speciale.Cel mai cunoscut exemplu de watermark digital este sigla televiziunilor, prezentă într-un colţ al ecranului în aproape orice moment al transmisiei.

Noi ,o sa vorbim azi despre watermark digital,adica o imagine in format bitmap(bmp),pe care o vom imprima pe un videoclip personal,in asa fel,incat sa demonstram,in diferite ocazii,ca noi suntem proprietarii acelui videoclip si ca este creatia noastra.


pentru a realiza aceasta operatiune,avem nevoie de:

  1. un videoclip sau un film in format AVI
  2. eu am folosit acelasi videoclip din videotutorialul precedent
  3. o imagine in format BMP-exclusiv de 24 bit.
In afara de virtualdub,am folosit snagit 10 editor,pentru editarea imaginii,insa voi puteti face acest lucru cu orice editor de imagini.ex:adobe photoshop
Urmariti videotutorialul,pentru a vedea exact ,cum se introduce un watermark pe un clip video



Ma gasesti si pe

Nu uitati,daca aveti vre-o nelamurire,sau daca doriti vre-un tutorial anume,de orice natura,in ceea ce priveste computerul si tot ce tine de aceasta tema,va rugam sa postati un comentariu si vom incerca sa raspundem cat mai exact,cerintelor voastre.

3 comments :

  1. am inteles cum il pot pune dar ai vreo idei cum as putea sterge un logo ?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur ca da.mersi pentru idee,o sa fac un tutorial despre asta,care v-a fi disponibil in 2-3 zile.

      Delete
    2. videotutorialul despre cum se sterge un logo a fost deja publicat pe site si este disponibil aici:http://contactit.blogspot.it/2013/04/cum-se-elimina-logo-ul-dintr-un.html

      Delete

Astept propunerile si comentariile voastre aici: